Monday, February 24, 2014

mana surat panggilan saya tak sampai-sampai???

Assalamualaikum wbt

moga kalian sentiasa gembira dan dirahmati olehNya..

oh ye..sudah sebulan aku menganggur dan hampir setiap hari menunggu mana surat panggilan inspektor untuk ujian fizikal kat IPK..dan tak berhenti-henti berdoa n bermonolog sendirian mengharapkan surat panggilan akan dipos oleh abg posmen..tiap kali dengar enjin motor posmen tiap kali tu jugak berharap ada perkhabaran gembira..arggghhh..seksa taw menunggu ni..huhhuhuhuhu T-T

walaubagaimanapun mana-mana peluang pekerjaan dari private company n agensi kerajaan ada gak lah yang aku isi..tapi xde panggil pun untuk interview..tunggu jelah n grab je mana yang datang dulu

tapi "MANA PERGINYA SURAT PANGGILAN AKU TAK SAMPAI-SAMPAI" 

ok tu maknanya tahap kesabaran memang dah tinggal ciput walaupun ayah menyedapkan hati dengan kata 'mesti adanya nanti'.. prfffff...cita-cita untuk jadi polis sejak aku kecil lagi memang dah set dlm otak ni..  n bertukar nak jadi peguam lah, pegawai tentera lah, pensyarah lah n balik kepada cita-cita asal pegawai polis..hahahha...tapi sentiasa tertanya-tanya apa percaturan yang dibuat oleh yang Maha Kuasa ke atas diriku.. masa hadapan yang hanya boleh dirancang tapi Allah jua lah yang menentukan.. siapa kita untuk menidakkan apa yang telah ditentukan,,hanya usaha berdoa dan bertawakal kepadaNya.. :)

ayahanda tercinta siap dah bagi amanat betapa hebatnya cabaran menjadi anggota polis pada hari ini..
walaupun anak dia ni surat panggilan pun x dapat lagi..
antara amanat ayah
"polis sekarang bukan mudah, banyak sangat cabarannya..dah kuar tamat latihan jadi pegawai penyiasat
buka kertas siasatan, kes-kes saban hari pasti ada menjelma..tidur bukan priority, on call selalu
inspektor percubaan untuk 3 tahun confrm kena lanyak..tapi bestnya dapat pengalaman 3 hingga 5 tahun n sah jawatan. lepas dari tu dah ok, n lagi ok bila naik pangkat bagai..
selepas tu dah pro bab soal siasat ni so bila anak buah tanya dah boleh bagi jawapan sebab pengalaman banyak.."

itu jelah luahan isi hati untuk kali ni..sepatutunya entri boleh tulis hari-hari..tapi apakan daya idea x berapa nak ada..doakan aku ye kalian.. :) sekianNo comments: